[ad#ad-3]
Na Vánoce doporučujeme ke Štědrovečernímu stolu
Potřebujeme na polévku:
Rybí hlava a kůže, mrkev, celer, petržel, 20g másla nebo rotl. tuku, 20g hlad. mouky
na knedlíčky:
30dkg rybího masa vařeného, 1-2 vejce, 20g rostl. tuku, 1 žemle, 2-3 lžíce mléka, strouhanku podle potřeby, muškátový květ, sůl
Postup přípravy:
Kořenovou zeleninu nadrobno nakrájíme, rybí hlavu zbavenou očí a žaber omyjeme a spolu s částí kořenové zeleniny uvaříme v osolené vodě do měkka. Mlíčí a jikry uvaříme v hrnku zvlášť. Zbytek rozkrájené zeleniny vložíme do hrnce s rozpuštěným máslem a krátce osmahneme. Přisypeme mouku a za stálého míchání opražíme. Zalijeme přecezeným vývarem z ryby, dobře promícháme, přidáme uvařené jikry a mlíčí, osolíme a zavaříme knedlíčky.
Knedlíčky: Uvařené vykostěné rybí maso smícháme s máčenou žemlí, žloutky, rostlinným tukem a trochou strouhanky. Osolíme, okořeníme muškátovým květem a nakonec lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Ze směsi vytvoříme malé knedlíčky a zavaříme je do polévky.
[ad#ad-3]
Přejeme dobrou chuť!